Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 18:00

Ο καλλιτέχνης του δρόμου, Άλεξ Κ και η κιθάρα ως "προέκταση της ψυχής" του

Ο Αλέξανδρος Φοίβος Καλαιτζής ή Άλεξ Κ 33 ετών, ζει στην Αθήνα και πέρα από το κοινωνικό του έργο στην υπηρεσία Ασύλου, αγαπά να τραγουδά και να παίζει κιθάρα. Μπορεί να τον έχετε δείτε σε μαγαζί της Πάτρας και της Αθήνα, μπορεί όμως να τον έχετε πετύχει να τραγουδά και να παίζει την κιθάρα του στον δρόμο. Το μόνο σίγουρο είναι, πως αγαπά να πρoσφέρει τη θετική ενέργεια και το συναίσθημά του μέσα από τις μπαλάντες του.

Ο Αλέξ Κ. είναι μουσικός που παίζει μουσική και τραγουδά τις δικές του μπαλάντες. Έκανε μαθήματα από μικρός, στο πιάνο και στο κλαρινέτο, αλλά η κιθάρα ήταν αυτή που τον κέρδισε και έγινε η προέκταση της ψυχής του, όπως μας λέει.

Το είδος που απολαμβάνει να παίζει και να γράφει περισσότερο είναι οι ροκ και φολκ μπαλάντες. Επιλογή αυτού του είδους μουσικής του έχει κάνει με την ευαίσθητη πλευρά του εαυτού του. Προσπαθεί συνέχεια να αποτυπώνει αυτή την ευαισθησία στα τραγούδια του, καθώς πιστεύει στην δύναμη της αγάπης και όπως αναφέρει, «όταν δίνεις κάτι μέσα από την καρδιά σου, δεν μπορεί να μην είναι αληθινό».

Αυτή τη περίοδο μπορεί κανείς να τον απολαύσει στη μπυραρία «ΤAR» στα Άνω Πατήσια, στην Αθήνα.

Ωστόσο, στο παρελθόν, για 6 χρόνια, συνήθιζε να παίζει μουσική στους δρόμους της Πάτρας και ο Άλεξ Κ. περιγράφει αυτές τις στιγμές, σαν τις πιο ωραίεςτης ζωής του. «Κάθε φορά που έπαιζα στον δρόμο τα έδινα όλα. Σίγουρα έχανα ένα κιλό ιδρώτα. Ωστόσο όλη αυτή η ενέργεια δεν πήγαινε χαμένη. Την επέστρεφε ο κόσμος πολλαπλάσια» αναφέρει και συμπληρώνει «όταν κάνεις τέχνη σε μία σκοτεινή εποχή, μπορεί να προκύψουν και να συμβούν πολύ ωραίες καταστάσεις και πολύ ωραίες ερμηνείες. Νομίζω ότι τις πιο ωραίες ερμηνείες τις έχω κάνει στο δρόμο. Είναι απίστευτο, όταν εισπράττεις αγάπη και καλοσύνη από έναν άνθρωπο, τον οποίο δεν γνωρίζεις» επισημαίνει.

Όλο αυτό ξεκίνησε, καθώς παρόλο που τραγουδούσε για 4 χρόνια σε γνωστό μαγαζί στη Πάτρα, ήθελε να δοκιμαστεί σε μεγαλύτερο κοινό. «Ηθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και να δω αν αυτό που κάνω άρεσε στο κόσμο» περιγράφει.

«Δεν θέλω να γίνω απαραίτητα πολύ γνωστός. Θέλω απλώς να κοιτάξω πίσω, όταν περάσει ο χρόνος και να λέω ότι έκανα αυτό, που ένιωθα» λέει και συμπληρώνει «Είναι σαν μία προίκα».

Αυτή η ανθρωπιστική του στάση πηγάζει όπως αναφέρει και ο ίδιος από την πίστη του στον Θεό και την συνειδητοποίηση της φθαρτότητας του ανθρώπου. Διάφορα σκαμπανεβάσματα στη ζωή του και η αγάπη των ανθρώπων τον οδήγησαν εκεί. H έμπνευση του είναι ότι φέρνει συναίσθημα, η φύση, ένας όμορφο άνθρωπος.

Στη μουσική αγαπά την ευκαιρία που δίνεται σε κάποιον να ακούσει κάτι διαφορετικό, που πιθανό να τον σαγηνεύσει, να τον αλλάξει, να τον προβληματίσει.

«Μπορείς πραγματικά να αλλάξεις ένα κόσμο με αυτόν τον τρόπο» δηλώνει. Αυτό που δεν του αρέσει, είναι η ματαιότητα μιας προσπάθειας καλλιτεχνικής, απ’ όπου απουσιάζει το συναίσθημα.

Επιθυμεί στο μέλλον, να βγάλει όσα περισσότερα τραγούδια και να ηχογραφήσει το single που έχει κατά νου. Έχει γράψει πολλά τραγούδια, όπως ισχυρίζεται, που βρίσκονται στο συρτάρι του κομοδίνου του και προσπαθεί να μπει στη δημιουργική φάση του και να τα ηχογραφήσει, καθώς «αν αφήσεις ένα τραγούδι σε αφήνει και αυτό. Δεν είναι ότι παύεις να πιστεύεις σε αυτό, απλά πάντα σαν καλλιτέχνης καταπιάνεσαι με κάτι καινούργιο. Θέλω να μπω στο στούντιο επειδή η δημιουργία φέρνει δημιουργία».

Επίσης, θέλει να εκδώσει μία συλλογή ποιημάτων που ετοιμάζει χρόνια με τίτλο «Ουτοπικοί λόγοι, αδελφικοί δεσμοί». Επίσης, σκέφτεται ακόμα πιο μελλοντικά, να γράψει και ένα βιβλίο με ό,τι είδε και ό,τι άκουσε τόσο καιρό στους δρόμους.

Κλείνοντας, ευχήθηκε «σε όλο τον κόσμο υγεία, αγάπη και αυταπάρνηση και ό,τι αγαπά ο καθένας».

 

Μπορείτε να ακούσετε τραγούδια του στο youtube εδώ

 

Κ.Χ.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα