Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 17:15

Π. Αλιφραγκής: O Έλληνας game play designer, που πρέπει να γνωρίσετε

Ο Παύλος Αλιφραγκής ζει στη Αθήνα και αυτοπροσδιορίζεται ως game play designer. Τι σημαίνει αυτό; Σίγουρα δεν μπορεί να απαντηθεί σε μία πρόταση. Το σίγουρο όμως είναι, πως κατάφερε σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, όπου η βιομηχανία των video games είναι μικρή έως ανύπαρκτη, να διακριθεί στον χώρο και να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο.

O Παύλος Αλιφραγκής 30 ετών, ασχολείται με το game play design. Αν τον ρωτήσεις θα σου εξηγήσει πως μοιάζει πολύ με τον ρόλο του «μαέστρου μιας ορχήστρας. Ακούει και συντονίζει τα μέλη της και φροντίζει ώστε να έχουν ένα κοινό και αρμονικό αποτέλεσμα». Ειδικότερα, η αρμοδιότητά του στον σχεδιασμό ενός παιχνιδιού, είναι να νιώσει το «game feel mechanic» ή διαφορετικά να διαμορφώσει και να υποβοηθήσει, ώστε ο παίκτης να νιώσει τον παλμό του παιχνιδιού και να του κινήσει το ενδιαφέρον.

«Βρίσκω το πως θα σε βάλω ως παίκτη στο πνεύμα του, να παίξεις αλλά και κατανοήσεις το πως και που θα πας» επισημαίνει.

Στο ερώτημα για το πως ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον χώρο των video games απαντά πως «κατανοώ ότι η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών είναι κλειστή, αλλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήξερα πως ήθελα να κάνω κάτι σχετικό με games». Μας διηγείται ότι θυμάται από μικρός να παίζουν οι γονείς του video games, το Sega, και εκεί συνειδητοποίησε πως ακόμη και οι μεγάλοι μπορούν να παίζουν. Όσο περνούσαν τα χρόνια, κάπου στο λύκειο, άρχισε να πειραματίζεται με την κατασκευή μικρών παιχνιδιών RPG (παιχνίδια ρόλων) και να ψάχνει μόνος του πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Περίπου το 2016, με το που τελείωσε την στρατιωτική του θητεία και πιο αποφασισμένος από ποτέ, ξεκίνησε με δύο φίλους του την ομάδα των Lucid Ferret, γεγονός πολύ σημαντικό για μία χώρα χωρίς video gaming υπόβαθρο.

Μπορεί το Lucid Ferret να τελείωσε το 2020, αλλά μέσα σ' αυτά τα 4΄χρόνια κατάφεραν  να συμμετάσχουν σε 33 εκδηλώσεις για video games και να κερδίσουν διαγωνισμούς. Θυμάται χαρακτηριστικά τη νίκη της ομάδας του στο “Goethe is Game 2017” στο Βερολίνο, ενώ οι Lucid Ferret ήταν και η 1η κρατική ελληνική αποστολή στην Πράγα, στο GameAthlon Winter 2019.

«Είμαστε αυτοί που φέραμε τα indie games σε εκθέσεις» αναφέρει. Παράλληλα, ο Παύλος σχεδίαζε κάποια projects, που παρέμεναν πολύ δύσκολα και μη ρεαλιστικά για εκείνη τη περίοδο. 

Το τέλος του Lucid Ferret δεν σήμαινε και το τέλος της διαδρομής του Παύλου. Δημιούργησε το Purple cow και σήμερα νιώθει έτοιμος πια να γράψει τη δική του ιστορία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ονομασία της επιχείρησής του σημαίνει ουσιαστικά μια αξιοσημείωτη ιδέα, προϊόν ή υπηρεσία που διαφοροποιείται από τους ανταγωνιστές και με την οποία πρέπει να δεσμευτείς, για να την κατανοήσεις.

Πέρα από τη δική του επιχείρηση την «Purple cow», δουλεύει παράλληλα ως εξωτερικός συνεργάτης σε μια αγγλική εταιρεία ως developer και είναι και ο επίσημος αντιπρόσωπος της Epic Games στην Ελλάδα.

Δείγματα της δουλειάς του είναι το virtual studio του ΟΠΑΠ και το παιχνίδι RUM RUM, ενώ αυτή τη περίοδο φτιάχνει το «lost forest».

Στα μελλοντικά του σχέδια περιλαμβάνονται η κατασκευή και άλλων video games, τα οποία θα επηρεάσουν και θα εμπνεύσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Purple Cow στο Facebook εδώ και στο Ιnstagram εδώ

Ακολουθήστε τον Παύλο στο Facebook εδώ και στο Ιnstagram εδώ

Παίξτε το παιχνίδι RUM RUM στο steam εδώ

Κ.Χ.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα